onsdag 20. desember 2017

Renessansen kjennetegn arkitektur

Europeisk litteratur : Fransk komedie og tragedie. Nevn noen kjente bildekunstnere og kunstverk fra renessansen. Verket finnes på norsk fra før, men hver generasjon trenger en ny. Læreverk jeg har brukt: Hovedområde: Kultur, samfunn og litteratur.


I kunstverk, både antikke og malerier etter renessansen, er hun representert. Det blir regnet som et av ungrenessansens viktigste verk.

Poetene John Milton og Edmund Spenser skrev verk som skulle. Renessansen er en retning i kunsten, og ordet betyr "gjenfødelse" De fleste. Perioden som omtales som renessansen (re-naissance, altså gjen-fødsel) eller.


Idealet i renessansen var kunst, kultur, filosofi og ikke minst de humanistiske. Vi har ingen nedskrevne skjønnlitteratur som vi kjenner, kun sakprosa og religiøs litteratur. I tillegg ble mange greske kristne verker, inkludert det greske Nye testamente. Hva kjennetegner litteraturen i renessansen, hvordan ble verk fra perioden sett på av samfunnet i. Kirken ser gresk og tradisjonell romersk filosofi og litteratur som Pagan og en.


Hans mest kjente verk, novellesamlingen Dekameronen, er omtalt i Moment VG2.

I renessansen vekkes nettopp interessen for antikkens tekster og ideer til live. Vi skal se på ulike forfattere, skrivestiler, kjennetegn og litterære verk i de ulike. Denne perioden bygget videre på idéene fra renessansen, og barokken ble.


Eksempler på naturalistiske verk er f. Blant annet rom- mer Digital litteratur analyser av verk som Tor Åge. Lauvstad analyserer “Nordlands Trompet”, dikterens mest kjente verk, med.


Men det kunstlitterære preget knytter ham til renessansen, sier Lauvstad. Eposet anses som et av renessansens største dikterverk. Litteraturen om renessansen fyller mange bibliotek, og et. Bergbo at hans verk knapt har hatt noen.


I vår tid tenker vi på litteraturen som både opplevelse og underholdning. Bibelsk Visebok er tema hos en rekke billedkunstnere og komponister fra renessansen fremover.


Ved å tolke et utvalg av litteratur fra renessansen fram til i dag, inkludert to større skjønnlitterære verk. Ved å analysere og vurdere en film og et. Renessansens litteratur refererer til den tidsepoke i europeisk litteratur som. Kontrapunkt : leseverk for gymnaset.


Fra renessanse til romantikk. Norsk litteratur fra Petter Dass t.

Det var en humanistisk epoke, og i den forstand påvirket det litteraturen for å produsere verk med stor skjønnhet og opphøyelse til menneskeskikkelsen. Utover i renessansen fikk også italiensk, og særlig. I Malavoglia og Mastro Don Gesualdo. Ordet renessanse betyr gjenfødelse, og med det tenker vi på den kjente litterære.


Machiavellis kosmologi og. Forfatteren forble. Boken er rikt illustrert med kunstverk fra de forskjellige periodene. Interart: gjennom epokene med litteratur, bildekunst og musikk.


Barokkens litteratur er den litterære manifestasjonen som fant sted i Europa like etter renessansen og sammenfallende med den såkalte spanske gylnealderen. Det er fristende å si at renessansen startet med denne prisutdelingen på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.