onsdag 14. februar 2018

Hva er filosofi

Hva er filosofi

Alle svar på spørsmålet om hva filosofi «egentlig» er, vil være omstridte, men en viss hjelp til å svare kan man få ved å ta for seg den tradisjonelle. Filosofi er det viktigste av alle fag.


Det grunnlag som det enkelte menneske velger ut ifra, utgjør dets filosofiske oppfatninger. Hva er forskjellen på godt og ondt? Dette er filosofiske spørsmål.


I dette emnet får du en innføring i hva filosofi er, filosofiens historie og ulike filosofiske disipliner. Artikkel av Arnfinn Granmo. Fra mytos til logos. I oldtiden ga mytene svar på menneskenes eksistensielle spørsmål.


Hva er filosofi

Begrepet kommer fra antikkens greske. FILOSOFI » er et engasjerende essay om filosofiens vesen, formål og muligheter. Forfatteren presenterer de viktigste filosofiske disipliner og diskuterer.


Hva jobber filosofiutdannede som? Lærernettsted. Test deg selv. Lokus er Aschehougs portal for digitale læremidler. Vår pris 24. I dette essayet om filosofiens vesen, formål og muligheter, presenterer forfatteren de viktigste filosofiske disipliner og diskuterer filosofiens forhold. Svendsen til en god pris på ark. Bestill hjemlevering eller klikkhent i din ARK-butikk. Meningen med livet? Se flere bøker fra Lars Fr. Hvem var Aristoteles? Sendes om virkedager.


Hva innebærer egentlig filosofi -begrepet? Alle mennesker har likevel godt av å få et årvåkent syn på hva filosofi er og hvordan det påvirker oss. Hvert eneste menneske har et «. Pris kr 2(spar kr 31). Det er omstridt hva som gjør en samtale filosofisk.


Hva er filosofi

To kjennetegn som ofte trekkes fram (se kap 4) er at filosofiske samtaler fokuserer på spørsmål hvor det ikke. J Breivik - ‎ Sitert av - ‎ Beslektede artikler. I motsetning til mange andre fag og studieretninger har vi ikke en myte å tilby våre studenter – altså en myte om hva man blir når man studerer filosofi. Poenget med tankeeksperimentet er å sette søkelys på filosofiens betydning.


Hva skal vi egentlig med filosofi ? Spørsmålet er viktig all den tid. Strengt tatt er det kjærlighet til visdom. I vår tid kan vi også hevde at filosofien. Se hva andre mener om denne boka, og fortell hva du mener selv!


En kandidat fra Program for filosofi og idehistorie, studieretning for filosofi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.