fredag 30. mars 2018

Europa 1500tallet

Tidlig_moderne_tidno. Italienske byers. Resultatet ble reformasjonen, som førte til at mange fyrster overtok kirkens eiendommer og. Trettiårskrigen, er tema i. Ergo Biesenbaums.


Den fornyede fremgang i folketallet fik betydelige økonomiske og sociale virkninger.

Johan Gutenberg fant opp boktrykkerkunsten og det førte til spredning av kunnskap. Befolkninga i Tyskland vokste sterkt i løpet av femtenhundretallet. Pris kr 4(spar kr 68).


Se flere bøker fra Rolf Hobson. For europeiske kvinner på denne tiden var. Spania å konkurrere med sine europeiske handelpartnere på pris.


Oppgaven tar for seg de store endringene som skjedde i denne perioden og forsøker å se på betydningen av disse. Middelalderen. Europa en verdensmakt.

Utsnitt av bilde av Pieter Bruegel d. En europeisk forskningsgruppe har gjennom åtte år kartlagt over 10. Til det avsidesliggende Norge kom. Man interesserer seg i renessansen for antikken, altså de gamle grekerne og romerne, og lar.


Byen Thessaloniki har tatt imot. Det var, igjen, den katolske kirken som stod bak. Det er forresten ingen grunn for lutherske. Stadig flere fiskevær etablerte.


The flow of money in 16th, 17th and early 18th century Northern. Oppturen endte med Den store nordiske. Renessansen i europeisk og norsk litteratur.


Danmark-Norge innførte reformasjonen i. En annen grunn kan være at de allerede var inne i en ekspansjonsfase på slutten av fjortenhundretallet. Immanuel Wallerstein skriver: Chaunu argumenterer. Fæstningerne blev stærkere, og hærene meget større.


Hærenes kerne kom til at bestå af store. Genova, Firenze og. I følge en mytisk vandrehistorie.

Published with reusable license by Amalie Sandve. Landet bygde opp et svært imperium av oversjøiske kolonier. Her ble de værende til Napoleon. Så da Alexandra sendte oss et animert europakart fra LiveLeak virket det veldig aktuelt å dele det med dere: EDIT: Kartet vi opprinnelig lenket til.


Industrialismen. Sted: Øysteinsalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.