mandag 14. mai 2018

Opplæringsplan lærling

Som faglig leder og instruktør er dere lærlingenes nærmeste støttespillere i lærebedriften. Sammen skal dere sørge for at lærlingene får opplæringen de har. Lærlinger er ansatt på lik linje som alle andre ansatte, men har krav på. Faglig leder skal ha laget en intern opplæringsplan før lærlingen er.


Kontrakter for nye lærlinger og veiledning i utfylling av kontrakten. Gi opplæring og veiledning. Du skal også lage en intern opplæringsplan for å sikre at. INTERN OPPLÆRINGSPLAN FOR LÆRLINGER I BEDRIFT.


Opplæringsplan lærling

Arbeidsoppgaver. Den som er ansvarlig for opplæringen i lærebedriften skal utarbeide en intern opplæringsplan for lærlingen. Planen beskriver hvilke arbeidsoppgaver lærlingen. En individuell opplæringsplan er basert på prinsippet om tilpasset opplæring.


Du har fått ansvar for en lærling i din bedrift. Utarbeide intern opplæringsplan og se til at lærlingen tar eventuelle nødvendige eksamener. Viktig informasjon til deg som er lærling eller lærekandidat.


Opplæringsplan lærling

Planlegge, utføre, dokumentere og vurdere eget arbeid. Kunne planlegge små og større selvstendige. Lage opplæringsplan for hver lærling og innpasse disse i. Her finner du et skjema der du kan skrive hva du planlegger hvert halvår.


Opplæringsplan for aktivitørlærling. Vi bistår også i din bedrifts oppsett av intern opplæringsplan for lærlingen. Individuell opplæringsplan. Del I (Generell del). Kort begrepsforklaring. OK stat: Har overordnet ansvar for lærlingen med egen lærekontrakt. Ved hjelp av opplæringsplan er det enkelt å sette felles mål for opplæringen. Vi har sammen med OKAB samtaler hvert halvår der vi går gjennom opplæringsplanen til hver enkelt lærling. Bedriften er pliktig til å lage en.


De med godkjent yrkesfaglig retning. Det finnes egne rulleringsplaner for de ulike fagretningene, og i tillegg følger vi Udir sin opplæringsplan. Enkelte fagretninger har egne mål.


KRAV TIL Å TA INN LÆRLING. L2L og lærling ha en veiledningssamtale og lærling skal få en. Ha faglig kvalifisert person. Lærebedriften plikter å. Gå gjennom læreplanen og ”praksislogg” med de nye lærlingene.


Opplæringsplan lærling

Bakgrunnen var at mange bedrifter vegret seg for ansvaret ved å ansette lærlinger, især i tider med liten og usikker ordrereserve. Lærlingen skal ha en opplæringsplan som følger læreplanen.


Hos FO ønsker vi stadig å forbedre oss, og har derfor utarbeidet ny. Og får opplæring etter en individuell opplæringsplan. Til slutt går kandidaten opp.


Det er tillatt å heve lærekontrakten eller permittere en lærling. I Oslo, Akershus og Østfold er det i dag lærlinger innen persontransport, for år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.