tirsdag 17. juli 2018

Mistet nødpass

Du kan søke om nødpass hvis du ikke rekker å bestille vanlig pass før du reiser. Nødpass er et midlertidig pass. Mister du passet ditt i utlandet, kontakter du ambassade eller et konsulat for å melde fra.


Mistet nødpass

De kan hjelpe deg med et nødpass. Du får eller ikke nødpass om du tidligere har mistet et nødtpass eller latt være å levere det til politiet, passmyndigheten eller grensekontrollen etter avsluttet reise. Hvis vedkommende har meldt passet mistet eller stjålet flere ganger i. For å få utstedt nødpass, må du ha med politianmeldelse fra tsjekkisk politi, nye passfoto og annen legitimasjon med bilde (bankkort, førerkort, o.tilsv.).


Har passet gått ut på dato eller om du har mistet det finnes det en mulig utvei – om du er heldig. Nå kan man bli nektet nødpass - og da ryker også hele reisen, sier. Fått nødpass tidligere?


Mistet nødpass

Har du fått utstedt nødpass. Gadd ikke lete, valgte nødpass i stedet. Folk slurver for mye og mister det ene passet etter det andre - og noen gidder ikke engang å lete etter.


Mistet nødpass

Det gjelder også hvis du tidligere har mistet et nødpass. Det kan også være du ikke får nødpass om du har latt være å levere det tilbake etter. Hjelp, jeg trenger nødpass ! Hvis du ikke rekker å bestille et ordinært pass før du skal reise, kan du i noen tilfeller få utstedt nødpass hos Politiet.


Passet kan ikke benyttes ved innreise til bl. Du er selv ansvarlig for å undersøke om det landet du skal reise til godtar nødpass, heter det på hjemmesiden. Les mer om nødpass på politiet.


MISTET PASS I UTLANDET Hvis du mister passet ditt i utlandet, må du straks melde fra til stedets politimyndighet. Det er ikke vanlig å bruke. Meld fra til det lokale politiet. Ta med politianmeldelsen og oppsøk deretter nærmeste ambassade eller generalkonsulat.


Hvis passet blir stjålet eller mistet i Colombia kan man reise tilbake til Norge på et nødpass, men ikke igjennom USA. Vær oppmerksom på at nødpass ikke kan benyttes ved innreise til USA.


Kontakt den colombianske. Og snart mister du muligheten til å få nødpass før sydenturen. Mister du et gyldig pass, må du snarest melde fra ved personlig fremmøte hos politiet for. Hadde deltakeren mistet passet sitt og prøvd å reise inn med kun nødpass ville de bli avvist ved grensen og blitt sent tilbake til forrige.


Om du mister passet ditt skal du rapportere dette til politiet eller de lokale. Politiet vil vurdere antall tap og har du mistet det mer enn én gang vil. Du kan bli nektet nytt pass dersom du mister det mange ganger.


Også reglene for nødpass strammes inn. Foto: Solum, Stian Lysberg) Mer. Hun ble nødt til å skaffe seg nødpass før turen og har fått vite at passet.


Det samme gjelder hvis du har mistet et nødpass tidligere, eller latt være å levere det tilbake til politiet etter avsluttet reise. Stensrud understreker. Eller i verste fall miste hele reisen, fordi nødpasskøen er for lang eller landet dere skal reise til ikke godtar nødpass.


Når du skal reise utenlands er det viktig at du har med pass, men om du skulle være så uheldig at du har mistet eller fått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.