onsdag 22. august 2018

Arv uten testament

Skriver du et testament, kan du med noen begrensninger, bestemme hvem som skal arve verdiene dine. Har du ektefelle eller livsarvinger, har arveloven. Du står ikke helt fritt til å bestemme over egen arv.


Testator uten arvinger i arveklassekan disponere over hele formuen slik han vil og til hvem han vil, sier. Hvis avdøde ikke har opprettet et testament, noe mange av oss ikke har, vil arven etter vedkommende fordeles etter arverekkefølgen i arveloven.

Hvis avdøde var gift, består arven av avdødes del (vanligvis halvparten) av felleseiet. For dager siden -. Deres arv kan i liten grad begrenses i testamentet. Samboere uten felles barn, men med særkullsbarn.


Et testament kan enten utvide eller innskrenke gjenlevende ektefelles. Arv når avdøde etterlater seg arveberettigede.


Hvis den ene av foreldrene er død uten å etterlate seg livsarvinger, går hele arven til den andre forelderen eller til hans eller hennes livsarvinger.

Du må skrive testament hvis du vil at arven din skal fordeles på en. Det gjelder for eksempel samboere og aleneboere uten livsarvinger, sier.


Men er boet større, har hun ikke rett til å beholde det i uskifte, uten at dere. Men foreldrene har anledning til å bestemme i testamenter at arv. Den som er ugift uten livsarvinger kan fravike arvelovens fordeling helt ved å testamentere fritt til hvem som helst. Uten testament, fordeles arven.


Når det ikke foreligger testament og avdøde ikke hadde ektefelle arver barna hele formuen etter avdøde. Arven fordeles etter slektsprinsippet. Andre som kan arve. Testamentarvinger er de som har fått arv etter.


Hvis mor eller far ikke har opprettet testament, arver barna alt foreldrene etterlater seg. Mor eller far kan imidlertid begrense arven til barna ved. Deres rett til arv kan bare delvis begrenses ved testamente.


Da kan du selv bestemme helt fritt ved testamentee hvem som skal ha arven. Er du ugift og uten barn. Arving i første arvegangsklasse: Avdødes barn og barnebarn kalles «første.

Ektefeller som oppretter felles testament, uten at de tilgodeser hverandre ut over. Om du ikke har skrevet testament og du ikke har slekt med arverett vil din arv i helhet gå til staten. Ved å skrive et testamente kan du innenfor arvelovens.


Begrepet testamentsarving benyttes når man etter testament inntrer som arving. En gjeldsovertagende arving kan overdra eiendommen til seg selv uten. Men selv med et testament så kan han ikke uten videre bestemme at all arv skal gå direkte til barnebarna.


Dersom all arv skal gå direkte til barnebarna, så må. I arveloven er arv på grunn av slektskap satt opp i den såkalte arvetavlen. Forholdet mellom pliktdelsarv og testament.


Du kan bestemme i testamentet hvem som skal arve hvilke eiendeler etter. Der det ikke er opprettet et testamente arver den nærmeste familie alt etter avdøde. Uskiftet bo betyr at avdødes formue overtas av gjenlevende uten at livsarvingene får arv.


Var arvelater under atten år på dødsfallstidspunktet, uten søsken. Ektefellens arv kan reduseres ved testament, men den andre ektefellen må da være gjort.


Dette er arv som arvelater ikke kan unndra seg ved testament.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.