mandag 27. august 2018

Lufting tak

Hvorfor er lufting i tak viktig? Uten lufting i takkonstruksjonen oppstår kondens, fukt og på sikt sopp, mugg og råteskader.


Her er alt du trenger å. Kombinasjonen av vindsperre og undertak resulterer i et slags forenklet undertak hvor all lufting gjøres direkte under den opplektede tekningen. En opplektet.


Det er tak med bruk av kombinert undertak og vindsperre som er undersøkt i dette prosjektet.

Det er da kun en luftespalte som går fra raft til møne, størrelsen på. Isolerte tak med damptett underlagsbelegg skal ha min. Isolert skrå tretak med lufting mellom vindsperre og undertak. Bladet tar utgangspunkt i sperretak, men prinsippene kan også brukes for åstak.


I bladet er luft- og damptetting, varmeisolering og lufting behandlet. Takkonstruksjoner og tak med lufting. Egenlaster for bygningsmaterialer, byggevarer og bygningsdeler 471. Snølast på tak.


Tak med shingel skal være luftet ved raft og gavl.

Kompakte tak har ikke lufting. Over oppvarmede lokaler vil taket ikke kunne holdes så kaldt at man unngår snøsmelting. Jeg hadde en. Derfor må slike tak alltid.


Det har ofte ført til uønsket snøsmelting og isdannelser på tak og i takrenner, samt frosne nedløpsrør. Tak deles inn i to forskjellige hovedtyper, varme- og kalde tak, hvor forskjellen ligger i plasseringen av nedløp for vann og hvorvidt takene er luftet. Dette gir god nok lufting for å ventilere bort fuktighet. Flate tretak kan med fordel bygges som et kompakt, uluftet tak, men da må både.


Hva det koster å legge nytt tak, kommer an på hvilken tilstand det nåværende. Ved legging av takshingel skal taket være luftet ved raft og gavl eller i møne, slik.


Er taket enda større eller har en komplisert utforming, blir det vanskelig å oppnå tilstrekkelig effektiv lufting. Sammenlik- net med tak med kalde loft krever den. Lufting mot gavl ved hjelp av krysslufting. Utføres ofte som kompakte (varme) tak c. Flate tak til mindre boliger og tilbygg, kan fungere under de samme betingelser som for skrå tak med lufting, gitt at man utformer raftet med tanke på å hindre.


Effektiv vinddrevet lufting av tak. Lars Gullbrekken. Dette taket er fra en enebolig sentralt i Oslo. Taket har fukt, kondens- og.

Nærmere undersøkelser avdekket at det manglet lufting på tak. Loftetasjen var opprinnelig innredet som kaldt rom men tidligere eier hadde. Dampåpne undertak kan benyttes på skrå tak under opplektet tekking der det ikke er lufting under under- taket.


Aktuelle konstruksjoner er vist i fig. Gamle tak får ny lufting, isolasjon og tekking. Opplektet tekning gir krysslufting. Formann Jon Tore.


Med mm høye sløyfer blir det vanligvis tilstrekkelig lufting. Sperretak heltre cm). Kaldt loft cm).


Det er to måter å bygge skrå tak med kaldt loft over trebjelkelag på: − All lufting av taket skjer i takflaten mellom undertaket og opp lektet taktekning, som f. Byggmax Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.