torsdag 13. september 2018

Adjektiv bestemt form

De fleste adjektiv slutter på ‑t når de beskriver substantiv i ubestemt form. Legg merke til at vi ikke bruker bestemt form av adjektivet i predikativ stiling.


Adjektivene bøyes også i ubestemt og bestemt form. Ubestemt form. Hovedmønster for bøyning av adjektiv i ubestemt form. Akkurat som substantivene bøyer vi også adjektivene i ubestemt og bestemt form.


Regelmessig bøying. Norint elearning. Bøyning av regelrette adjektiv. Videre kan adjektiv ha bestemt form : den fine ringen.


Adjektiv bestemt form

Også ordenstall regnes som adjektiver fordi de står til substantiver på samme måte som øvrige adjektiv. Skriv inn adjektivet i bestemt form med artikkel. Kjøpte de huset?


Det gjelder også superlativ. Bestemt form slutter på -e. Når adjektivet står bak substantiv, står adjektivet i ubestemt form. Hankjønn, Hunkjønn, Intetkjønn, Flertall.


Adjektiv bestemt form

I bestemt form entall og i flertall blir det -ne som ending også her. Ich traf diesen alten Mann. Her er ei liste over fleire ord. Substantiv-verb- adjektiv. Desverre berre på bokmål. Har formen «lille» i bestemt form entall. Eiendomspronomenet står foran substantivet i bestemt form og etter substantivet i ubestemt form. Grunnleggende grammatikk. Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen. Husker du hva et. Skruene ble lagt i et eget. Tilbake til søk i Bokmålsordboka.


Det er syntaksen som avgjør hvilken form av et adjektiv som skal brukes. Hvis det står attributivt og substantivet er i bestemt form, sier man at adjektivet også er. Lokus1(5tr) - Oppgaver med. Bundne morfemer, adjektivfraser, bestemt form.


Egenskaper ved substantivet bestemmer hvordan adjektivet bøyes. Som ender -en -en og.


Adjektiv bestemt form

Foran et substantiv i bestemt form må adjektivet også ha bestemt form, inklusiv bestemt artikkel: alle de pakistanske elevene. Med ubestemt form. Vi bøyer adjektivene i ubestemt og bestemt form entall og flertall.


I den andre setningen står substantivet “katt” i bestemt form. Beschikbaarheid : stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.