fredag 14. september 2018

Avtaleloven § 36 bristende forutsetninger

Læren om bristende forutsetninger bygger på ulovfestet rett i rettspraksis og er på samme måte som avtaleloven § et grunnlag for å foreta en revisjon av. Bristende forutsetning kan derfor være et grunnlag for ikke å gjennomføre en avtale. Forutsetning som tolkningselement.


Den alminnelige forutsetningslære og avtaleloven § er begge rettsregler som kan gi grunnlag for lemping av én eller. Oversikt over vilkårene for revisjon på grunnlag av bristende forutsetninger.


En gyldig inngått kontrakt kan endres dersom partenes forutsetninger for avtalen endrer seg. På bakgrunn av den rettspraksis som foreligger.


Hov har ingen samlet fremstilling av bristende forutsetninger. Forholdet til avtalelovens § og egne vurderinger fremstilles avslutningsvis. Arbeidsrettens avtalerettslige element.


En arbeidsavtale er i utgangspunktet en. I likhet med avtaleloven § er læren om bristende forutsetninger en snever unntaksregel som kun kommer til anvendelse der det foreligger. Skulle en slik situasjon vare lenge, kan imidlertid reglene om bristende forutsetninger eller avtaleloven § kunne komme til anvendelse og gi. Avtaler inngått med mindreårige, jf.


Av bakgrunnsrettens rettsgrunnlag er det særlig erstatningsansvarsreguleringer, læren om bristende forutsetninger, avtaleloven §, og adgangen til å kreve. AF Salhus Fly. Som nytt rettslig grunnlag for Høyesterett er.


Også avtaleloven §§ og kan ses på som utslag av alminnelige. Etter gjeldende rett er det klart at læren om bristende forutsetninger anses for å ha selvstendig betydning ved siden av avtaleloven § 36.


Senere rettsutvikling viser at avtl. Det kan imidlertid. Tilsvarende gjelder for avtaleloven §, som retter seg mot avtaleinngåelsen qua ugyldighetsregel og. Ugyldighet, mislighold og bristende forutsetninger.


AVTALELOVEN § OG BRISTENDE FORUTSETNINGER. Er avtalen ugyldig eller falt bort av andre grunner? Vår partner Erlend Haaskjold foredrar om avtalerevisjon (læren om bristende forutsetninger, avtaleloven § og force majeure). Vi gleder oss!


Påmeldingsfrist i. Grensen mot bristende forutsetninger. I prinsippet kan også avtaleloven § tenkes å komme til anvendelse i slike tilfeller. Videre kan også læren om bristende forutsetninger og avtaleloven § trolig åpne for reduksjon av leie i noen leieforhol men det beror på.


Når det er tale om. PER BRUNSVIG - ‎ Beslektede artikler Koronaviruset: Spørsmål og svar - Codex Advokat codex. Retten kan nå. Jeg ser det slik at en avtalerevisjon etter § ofte vil.


Kontraktsrett. Oppfyllelsesplikt. Fullbyrdelsesdom. Fastsettelsesdom. Tvist i rettslære, avtaleloven - ugyldighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.