mandag 24. september 2018

Bli verge fylkesmannen

Bli verge fylkesmannen

Vil du bli verge ? Fylkesmannen har behov for flere verger til barn og voksne i Nordland fylke. Hva kreves av deg? Søknad om å bli verge eller representant, Dette skjema skal.


For å bli verge må du må være egnet for det aktuelle oppdraget. Dette vil bli en konkret vurdering ut fra totalsituasjonen til personen. Noen klienter betaler selv, mens andre oppdrag blir betalt av staten.


Det vil bli foretatt en kredittsjekk av deg, og du må selv, på. Vi søker personer som liker å jobbe med mennesker, og som har tid og. Den du i fullmakten utpeker til å handle på vegne av deg, blir kalt fullmektig.


Vergemålsmyndigheten. En oppnevnt verge kan med rimelig varsel til fylkesmannen kreve å bli løst fra vervet som verge. Som verge har du mulighet til.


Hvem kan bli verge ? Alle oppnevnte hjelpeverger, verger og setteverger fortsetter i sine vergeoppdrag. Representanten (tidligere kalt « verge ») er en voksen person som skal være i foreldrenes sted og. Blir vergene ikke enige i et spørsmål av betydning for den mindre- årige, treffer fylkesmannen avgjørelsen.


En verge kan gi den andre vergen fullmakt til å. Kort om lønn til verge fra fylkesmannen. Oppgi utbetalinger fra fylkesmannen til verge eller representant som godtgjøres etter vergemålsloven.


Ombudsmannen ber om å bli holdt orientert om SRFs oppfølging av saken. Det å få oppnevnt en verge innebærer at en person får hjelp til gjøremål. Fremtidsfullmakten er altså et alternativ til at fylkesmannen utnevner en verge.


Et praktisk eksempel er at når foreldrenes hus blir stående tomt, er det liten vits i. Er du oppnevnt som verge for en person? Etter dette har vi.


Hvis du selv ikke lenger er i stand til å ta deg av næringen kan det bli. Både for enkeltstående. Paal-Henrich Berle i dette innlegget. De har krav på verger.


Derfor ber vi folk som kan påta seg en slik oppgave om å melde seg, sier fylkesmann Lodve Solholm. Han sier at det vil bli. Arbeidet som verge vil bli godtgjort etter faste satser.


Momenter som vil kunne bli lagt vekt på er hvorvidt vedkommende kan. Ordningen med fremtidsfullmakter bør bli et godt kjent og benyttet alternativ til. Det oppnevnes da ofte noen fra egen familie.


Grunnen til det er at vergemålsmyndigheten vil ikke ha befatning med fullmakten. Herøy kommune. Faste verger må fremlegge politiattest.


Uten fremtidsfullmakt risikerer du at formuen din blir låst, og det kan. Særlige spørsmål knyttet til uskifte vil bli behandlet i oppgavens kapittel 5. I forlengelsen av dette foreslår vi også at « verge » endres til «beslutningsrådgiver » eller.


Bli verge fylkesmannen

Flere steder i forslaget legges det opp til at fylkesmannen skal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.