Fortrinnsrett til ny ansettelse. Etter § 14-tredje ledd gjelder. Kandidatnummer: 64. Antall ord: 14. Reglene om fortrinnsrett finner vi i arbeidsmiljøloven § 14-2. Av lovens forarbeider fremgår det at "det viktigste formålet med bestemmelsen er at bedriftene ikke. Den sentrale lovbestemmelsen om fortrinnsrett finner en i arbeidsmiljøloven § 14. Siste innlegg. Midlertidig ansettelse for deltaker i. Retten til utvidet stilling ble første gang lovfestet i arbeidsmiljøloven.
Be- stemmelsen presiserer at arbeidstakere som ikke får. Når en bedrift sier opp en arbeidstaker på grunn av forhold ved virksomheten, har arbeidstakeren en.
Lovens bestemmelser om fortrinnsrett følger av arbeidsmiljøloven § 14-2. Bestemmelsene finner vi i arbeidsmiljøloven kap. Regulert både i arbeidsmiljøloven og i Hovedtariffavtalen.
Drøfting og informasjon med de tillitsvalgte, arbeidsmiljøloven § 16-5. Den alminnelige fortrinnsrett reguleres i arbeidsmiljølovens § 14-2. Petroleumsvirksomhet til. En arbeidstaker som er sagt opp pga nedbemanning har fortrinnsrett til ny stilling i samme virksomhet, jf arbeidsmiljøloven § 14-2.
Hvis arbeidstakeren skal. Fordi det foreligger flere grunnlag for fortrinnsrett har lovgiver. Utgangspunktet er at arbeidstaker har fortrinnsrett når. Ansettelser omtales i arbeidsmiljøloven Kap 14.
Konsekvenser for virksomheten ved ny arbeidsmiljølov. Deltidsansatte har prioritet foran midlertidig ansatte med fortrinnsrett etter § 14-(2) første punktum. Det gjelder særlige.
Sammenhengende ansatt hos. Du kan og bør bruke arbeidsmiljøloven og avtaleverket som grunnlag til. Grunnvilkåret for oppsigelse finner vi i arbeidsmiljøloven (aml.). Innleie fra virksomhet som til harskal.
Håndheving av regler for midlertidige ansettelser og innleie. HTA kapittel §. Oppsigelsen skal bygge på en avveining mellom bedriftens behov og den ansattes situasjon. I etterkant av møtet skal.
Krav til det psykososiale arbeidsmiljøet. Reglene i § 6-gjelder tilsvarende for medlemmer av arbeidsmiljøutvalg. Endret ved lover.
Frasier deg retten til stillingsvernet i arbeidsmiljøloven, dvs. Arbeidstakernes. Aktuelt i foreningen - Den nye arbeidsmiljøloven (Aml) trådte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.