fredag 7. desember 2018

Arbeidsmiljøloven 14 2

Fortrinnsrett til ny ansettelse. Arbeidstaker som er sagt opp på grunn av virksomhetens forhold har fortrinnsrett til ny ansettelse i samme virksomhet, med. Til hovedinnhold.


Forside - NAV Rettskilder. Søk i rettskilder. Lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv. Kandidatnummer: 64. Antall ord:. I henhold til arbeidsmiljøloven § -har arbeidsgiver har en egen plikt til å. Den sentrale lovbestemmelsen om fortrinnsrett finner en i arbeidsmiljøloven § -. Hensyn bak arbeidsmiljøloven § -3. Med fortrinnsrett til utvidet stilling menes en arbeidstakers rett til å oppnå en høyere.


Det fremgår av forarbeidene til arbeidsmiljøloven at den deltidsansatte. Arbeid utover avtalt arbeidstid som fast ordning – forholdet til reglene om.


Den som krever større fast stilling må inneha en fast deltidsstilling. Arbeidsmiljøloven § -– Krav til den skriftlige arbeidsavtalens innhold 13.


Arbeidsmiljøloven 14 2

Beregningsperioden er på måneder fra det tidspunkt arbeidstaker fremmer sitt krav. Be- stemmelsen presiserer at arbeidstakere som ikke får. Når en bedrift sier opp en arbeidstaker på grunn av forhold ved virksomheten, har arbeidstakeren en.


Arbeidsmiljøloven 14 2

Regulert både i arbeidsmiljøloven og i Hovedtariffavtalen. Ansatte med minst års tjeneste har utvidet fortrinnsretten etter Hovedavtalens § nr. Dersom en arbeidstaker har vært sagt opp på grunn av arbeidsmangel, kan vedkommende ha fortrinnsrett til ny ansettelse etter arbeidsmiljøloven (aml.) § -. Bestemmelsen lyder. Stortinget har vedtatt viktige endringer i arbeidsmiljølovens regler om deltidsansattes.


Petroleumsvirksomhet til. Reglene er inntatt i arbeidsmiljøloven §§ 17- flg. Det følger av arbeidsmiljøloven § - at visse grupper ansatte har fortrinnsrett til ny ansettelse i samme virksomhet.


Arbeidsmiljøloven 14 2

Det er ingen krav til ansettelsestid for at den deltidsansatte skal ha. Hvis arbeidstakeren skal.


En arbeidstaker som er sagt opp pga nedbemanning har fortrinnsrett til ny stilling i samme virksomhet, jf arbeidsmiljøloven § - 2. Gjennomgående stillinger er for hele kommunen og utgjør et eget. Konsekvenser for virksomheten ved ny arbeidsmiljølov.


Deltidsansatte har prioritet foran midlertidig ansatte med fortrinnsrett etter § - ( ) første punktum. Etter forskriftens § at § , § - §. Utviklingen av reglene og endringene fra 1. Du kan også få kreve større stilling etter arbeidsmiljølovens paragraf -om. Ansatt som er oppsagt på grunn av driftsinnskrenkning, jf. Grunnvilkåret for oppsigelse finner vi i arbeidsmiljøloven (aml.) § 15-7.


Dette er for å belyse grunnlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.