mandag 3. desember 2018

Fortrinnsrett for deltidsansatte

Fortrinnsretten kan også gjelde en del av en stilling. Med hjemmel i aml.


Arbeidsmiljøloven gir ansatte arbeidstakere fortrinnsrett til utvidet arbeidstid når det eksisterer ledige stillinger som skal besettes. Kan deltidsansatte kreve å få «fylt opp» sine stillinger når det lyses ut nye? Jobbekspertene svarer.


Endringen i arbeidsmiljølovens § 14-og statsansattelovens. Hva menes med fortrinnsrett for deltidsansatte, og hvilke vilkår må være oppfylt for at en deltidsansatt kan kreve fortrinnsrett til å utvide stillingen sin? Det er ikke noe krav til ansettelsestid. Oppgaven tar for seg deltidsansattes rettsstilling etter vedtagelsen av arbeidsmiljøloven § 14-3.


Fortrinnsrett for deltidsansatte

Tvist om fortrinnsrett for deltidsansatte etter arbeidsmiljøloven § 14-3. A mener han som fast deltidsansatt har fortrinnsrett etter arbeidsmiljøloven § 14-til.


Hensikten var å redusere ufrivillig deltid. Da ufrivillig deltid. Arbeidsmiljøloven § 14-gir deltidsansatte fortrinnsrett til utvidet stilling fremfor at arbeidsgiver foretar ny ansettelse i virksomheten. Som følge av lovendringen kan deltidsansatte nå velge å. Denne fortrinnsretten er.


Bestemmelsen gir deltids- ansatte rett til å øke sin stillingsandel fremfor at arbeidsgiver foretar. Høringssvar om endringer i arbeidsmiljøloven om deltidsansattes fortrinnsrett og rettskraft. KS har levert.


Samtidig foreslår departementet at en deltidsansatt med fortrinnsrett skal gå. Rapporten er basert på en gjennomgang av.


Tilsvarende fortrinnsrett for deltidsansatte fulgte tidligere av flere tariffavtaler. Også tidligere hadde kvalifisert deltidsansatt rett til å øke.


Saken dreide seg om en kommunalt deltidsansatt, som på grunn av påstått brudd på reglene i arbeidsmiljøloven § 14-om fortrinnsrett for. Høyesterett avsa 25.


Den deltidsansatte må kunne ta hele stillingen, og det er ikke anledning til å kreve fortrinnsrett til kun en del av stillingen. Tvister som gjelder utøvelse av fortrinnsrett til utvidet stilling for deltidsansatte er blant disse. Det følger av arbeidsmiljølovens forarbeider at en deltidsansatt som.


Fortrinnsrett for deltidsansatte

En deltidsansatt har fortrinnsrett til «utvidet» stiling i virksomheten fremfor at arbeidsgiver foretar en ny ansettelse, Aml. Deltidsansatte. Hovedtariffavtalen LØ-NHO § 10-4. Vilkår for fortrinnsretten.


Jeg lurer på om fortrinnsretten for deltidsansatte til utvidet stilling gjelder for meg? Jeg jobber på et vaskeri med ansatte i henholdsvis 1%.


Arbeids- og sosialdepartementet har ute en høring om deltidsansattes fortrinnsrett til stillingsutvidelse. Negotia ønsker innspill fra tillitsvalgte og. Dersom du er deltidsansatt, har du etter bestemmelsene i statsansatteloven § fortrinnsrett til utvidet stilling.


Fortrinnsrett for deltidsansatte

Sindre Dahl-Øen. Regjeringen foreslår å presisere i loven at deltidsansatte kan ha fortrinnsrett til en del av en utlyst stilling. Forslaget sendes nå ut på høring.


Når kan en deltidsansatt kreve fortrinnsrett? Hvem kan kreve fortrinnsrett ? Man regnes som deltidsansatt hvis man har avtalt arbeidstid som er lavere enn normal arbeidstid i vedkommende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.