onsdag 20. februar 2019

Mistet pass konsekvenser

Har du mistet passet ditt, må du snarest melde fra til nærmeste passkontor, ambassade eller konsulat. Om uhellet er ute og passet ditt kommer på avveie, enten du mister det eller blir utsatt for tyveri, er det viktig at du så raskt som mulig varsler politiet om dette ved.


Terje Haaranes (42) mistet passet sitt tre ganger i løpet av fem år. At man ikke har fungerende identifikasjonspapirer får en større konsekvens. Det tallet er alt for høyt, slår Politidirektoratet fast. Og nå kan du bli nektet.


Hvis vedkommende har meldt passet mistet eller stjålet flere ganger i. Konsekvensene av å miste eller bli frastjålet passet ditt, kan bli alvorlige. ATTRAKTIVT: Det kan være mange som er interessert i. Mister du passet i utlandet kan det hende du må reise langt for å få et nytt til hjemreisen.


Mistet pass konsekvenser

Politiet er opptatt av å informere om konsekvensene av å miste eller bli frastjålet et pass. De kan bli alvorlige. Et pass kan for eksempel bli brukt. Mister han det én gang til, kan det få konsekvenser for framtiden.


Han visste ikke om at han kunne få passnekt dersom han mistet det en gang. Det er ikke alle som er klar over at det kan få så store konsekvenser. Det er et problem at mange roter bort passet sitt, og det er ikke bare, bare. Forskriften kapittel Nektelse og tilbakekall av pass og nasjonalt ID-kort.


Har du mistet eller blitt frastjålet førerkortet, kan du melde det tapt ved å logge inn på Din side, og så skrive ut en midlertidig kjøretillatelse. Kommer du i trøbbel på disse dagene så melder politiet pass. Ha orden på alle reisedokumentene dine i god tid før du reiser. Se hvilke krav som stilles til ID og adgang til det landet du skal besøke.


Pål Fjeld mener måten politiet sender pass i posten er uforsvarlig. Det kan ha økonomiske konsekvenser, men de kan også bruke din. Hun mener de nye reglene vil få konsekvenser man ikke har tatt. Den andre er at man for eksempel ikke har pass fordi man har mistet det.


Hva slags utilsiktede konsekvenser har vedtakene? For mennesker på flukt blir konsekvensene bare enda mer brutale. Hvordan kan man få tilbake sitt norske statsborgerskap om man mistet det fordi man tok et annet? Norsk pass er ikke nødvendigvis er det samme som norsk statsborgerskap.


Mistet pass konsekvenser

Hvilke konsekvenser får dette for meg og mine barn? Vi har laget en film som viser hvordan du enkelt kan sende oss passet gjennom mobilbanken. Kunder uten gyldig legitimasjon vil etterhvert miste tilgangen til sine kontoer.


Mistet pass konsekvenser

I ytterste konsekvens er banken etter Hvitvaskingsloven pålagt å avvikle. For å kunne ha BankID er det krav om å legitimere seg med gyldig pass, og. Dette er konsekvensene hvis du ikke leverer og får kopiert passet ditt i banken. Frykter du banken kan miste kunder som følge av pålegget?


Det kan få store konsekvenser dersom passet blir stjålet, sier Lene. Ofte viser det seg at den som har mistet et pass, har forlagt dette hjemme. Kravet er at 85.


Har ikke passet riktig gyldighet, kan en i verste fall miste hele ferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.