fredag 5. april 2019

Hva er et testament

Et testament eller testamente (av latin testamentum, «bevitnelse») er et dokument. De nærmere reglene som gjelder for hva man kan bestemme i testamentet. Endringer og nye. Samfunn › Jus › Arverett og skifterettsnl.


Man kan fritt disponere over sin formue ved.

Det er ingen særskilte krav til hva som skal stå i et testament, men ditt formål med testamentet er jo å bestemme noe om det du etterlater deg når du er død. Men kan man bestemme hva. Mange som skriver testament, gjør ikke dette fordi de ønsker å styre hva som skjer med formuen etter. Lastet opp av Advokatforeningen Slik setter du opp et testament - Kreftforeningen kreftforeningen.


Testament er. Det bør stå hva som skal skje dersom en testamentsarving dør før testator. Hvis to personer skriver et gjensidig testament til fordel for hverandre.

Ved utarbeidelsen av et testament er det viktig å være oppmerksom på at arveloven setter strenge. På grunn av verdisvingninger er det lurt å angi hva de enkelte skal ha i prosenter. Skaff to vitner. Arvelovens kapittel IV har regler om pliktdelsarv til livsarvingene etter arvelater.


Dette er arv som arvelater ikke kan unndra. Villfarelse kan også gjøre testamentet ugyldig. Oppbevaring av testamente. Pliktdelsarv – begrensninger i hva som kan rådes over ved testament.


Det kan derfor være lurt å få hjelp av en advokat til å sette opp testament, hvis du. Svært mange av oss lever på en slags nytebølge der fokus er oss selv, hva vi. Stadig flere velger å opprette testament. Noen ønsker å tilgodese samboer mer enn hva loven i dag sier, og familieforhold endrer seg slik at.


Du kan ta valg om hva som skal skje med dine digitale eiendeler som familiebilder lagret i skyen eller kontoer på sosiale medier, donere til veldedig formål eller en. Hvem kan føre testamentet i pennen? Ved en brå og alvorlig ulykke, og hvor en pasient er.


Dersom du som testator har arvinger i arveklasseså hjelper det altså ikke hva du har skrevet i testamentet, sier Tveit.

Uklarheter og tvister rundt testament oppstår som oftest etter at arvelater. Loven gjelder fordelingen av arv etter loven eller testament, ektefellers og samboeres rett til å sitte i uskifte og avtaler om arv. Opprette testament ? Advokatfirmaet Nicolaisen tilbyr juridisk rådgivning og bistand ved fordeling av arvelaters eiendeler og verdier etter dennes død.


Dersom dere ikke har testament og livsforsikring. Hva loven gjelder. Fordi arveloven ikke sidestiller ekteskap og samboerskap, vil den gjenlevende samboer i et samboerforhold med.


Hvordan testamentet utformes eller hva man skriver er ikke lovregulert. Det er kun bestemte krav til vitner og form som må være på plass.


Mange velger å gi en slik gave, og snakker åpent med sine nærmeste om hva de. Elektronisk lagret testament regnes ikke som skriftlig selv om elektronisk lagring av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.