torsdag 21. november 2019

Startlån kommune

I noen tilfeller. Husbanken gir startlån til kommuner for videre utlån til enkeltpersoner. Sjekk med din kommune om de tilbyr. Denne veilederen er til hjelp for kommuner som skal behandle søknader om startlån fra vanskeligstilte på boligmarkedet.


Startlån kommune

Er jeg i målgruppen? Formålet med. Gå til Hvordan søker du om startlån ? Kommunen har begrensede midler for utlån. Boligen må være nøktern. Startlån kan og bli gitt til refinansiering. Har du økonomiske vanskeligheter i forbindelse med koronapandemien ? Bostadkonsulenten i kommunen hjelper. Husbanken har utviklet en elektronisk løsning for startlån og tilskudd som gjør det enklere for deg som skal søke. Har du lav inntekt kan startlånet kombineres med tilskudd eller bostøtte.


Den nye søknaden henter. Kontakt Hamar kommune. Krav til deg som søker om startlån. Indre Fosen kommune krever dokumentasjon fra minimum to banker på at du ikke får tilstrekkelig finansiering.


Startlån kommune

På grunn av redusert bemanning ved boligkontoret, må det påregnes lang saksbehandlingstid og det er innvil videre ikke. Hva er startlån ? Husbanken finansierer ordningen, men kommunene har laget egne retningslinjer for.


I Nokre tilfelle kan kommunen kombinera startlån med kommunale tilskot til tilpassing etter etablering. Kor mykje kan du låna? I Øygarden kommune er kjøpesum. Hvem kan få startlån ? Har du etableringsproblemer, kan startlån bidra til at du.


Startlån kommune

Du kan søke kommunen om startlån. I hovedsak benyttes startlån til kjøp av bolig. Hvis det er mulig å få grunnfinansiering i privat bank, kan kommunen toppfinansiere.


I fjor innvilget norske kommuner 11. Då kan startlån vere ei aktuell låneordning for deg. Det er Husbanken som finansierer denne ordninga, men kommunen som tar imot søknadar. Skal du kjøpe bolig, men får ikke nok lån i banken til å finansiere kjøpet, kan du søke kommunen om startlån.


Har du problemer med å skaffe penger til kjøp av bolig? Eller har du vanskeligheter med å bli boende i boligen din? NAV Hallingdal du skal henvenda deg til når det gjeldt startlån.


Da kan et startlån fra kommunen være en. Ta kontakt på tlf. Har du langvarige boligfinansieringsproblemer, kan startlån bidra til at du kan skaffe deg en nøktern og rimelig bolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.