mandag 27. juli 2020

Redusert arbeidstid små barn

Ansatte kan søke om redusert arbeidstid på bakgrunn av alder, helsemessig. Dersom en arbeidstaker har barn under år, er det ifølge arbeidsmiljølovens forarbeider en vektig velferdsgrunn. En del arbeidstakere kan ha behov for og rett til redusert arbeidstid - av ulike grunner. Noen ganger skyldes det helseproblemer, andre ganger småbarn eller.


For det andre kan foreldrene ha rett til redusert arbeidstid. Retten til redusert arbeidstid innebærer at arbeidstiden kan reduseres for en. Den vanligste grunnen til at ansatte søkte om redusert arbeidstid var omsorg for små barn. Alternativet andre vektige velferdsgrunner tar i første rekke sikte på å imøtekomme foreldres ønske om mer tid til samvær med små barn eller.


Redusert arbeidstid små barn

Redusert arbeidstid. Jobbe redusert når barnet begynner i barnehagen? Du bør ha en skriftlig avtale med arbeidsgiver om redusert arbeidstid som. I utgangspunktet har du som arbeidstaker altså krav på redusert arbeidstid ved omsorg.


Alle arbeidstakere har i utgangspunktet rett til å redusere sin arbeidstid når. Med små barn menes i utgangspunktet barn i førskolealder, og barn som ikke er. Alternativet “andre vektige velferdsgrunner” tar i første rekke sikte på å imøtekomme foreldres ønske om mer tid til samvær med små barn eller.


RETT TIL REDUSERT OG FLEkSIBEL ArBEIDSTID. Hvem har rett til redusert arbeidstid ? Pensjonsopptjening for personer som har omsorg for små barn. Når småbarnsforeldre etter permisjon ønsker å redusere arbeidstiden, må de søke redusert arbeidstid etter arbeidsmiljøloven.


Familieforøkelse og små barn. Andre viktige velferdsgrunner (eks. omsorg for små barn ). Tilleggsopplysninger. Jeg ønsker redusert arbeidstid f. Opprinnelig arbeidstid.


Under ellers like forhold har arbeidstaker med redusert arbeidstid fortrinnsrett til. Når avtalt periode med redusert arbeidstid er over, har arbeidstaker rett til å gå. Arbeidsmiljøloven åpner for at. I lovens forarbeider er det faktisk uttalt at foreldre med barn under år uten.


Redusert arbeidstid små barn

En av tre småbarnsmødre skulle gjerne redusert arbeidstiden. Det er også en. Jeg tror det fortsatt er mulig å klare både jobb og småbarnsperiode om. Kulturplot kulturplot.


Omsorg for småbarn er en slik grunn. Ansatte som har redusert ar- beidstid på grunn av omsorg for små barn, kan ha redusert arbeidstid i en årrekke, og beholde redusert stilling over flere år når. Resultatet er at mødre med små barn jobber færre timer i måneden. Forsker mener arbeidsgiver må legge forholdene til rette for at foreldrene kan fortsette på fulltid.


Redusert arbeidstid små barn

Foreldre med små barn ønsker redusert arbeidstid. Du kan som regel kreve redusert arbeidstid dersom du har små barn.


Her kan du lese et eksempel på en nylig avgjørelse fra Tvisteløsningsnemnda: Saksforhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.