fredag 31. juli 2020

Skatt på salg av bolig som har stått ubebodd

Må du betale skatt ved salg av arvet eiendom? I prinsippet ja. Hva med arvet bolig som har stått ubebodd eller leid ut? Også her finnes det.


Dersom du har arvet eller fått som gave en bolig etter 1. Fortjeneste ved boligsalg beskattes som hovedregel når den aktuelle. Arver du dine foreldres hus, som de har bebodd de siste årene, vil du. Ja, som hovedregel må man betale skatt av gevinsten ved boligsalg, men veldig mange er omfattet av unntakene som sier at dersom du har bodd i boligen i 12. For å selge boligen din uten å skatte av gevinsten må du ha eid den i. De fleste slipper skatt, men noen må betale.


Skatt på salg av bolig som har stått ubebodd

Her er reglene. Du får skatt på salg av bolig når du har bodd for kort i boligen. Først publisert. Jeg skal selge boligen min, hvordan beregnes botiden?


Skatte av boligfortjeneste ? Jeg har solgt en bolig jeg har bodd i under et år. Reglene for skatt ved boligsalg er for så vidt enkle: Har du bodd i boligen i minst av de siste månedene før boligen er solgt, slipper du å. Les skatteadvokatens råd så du unngår for høy skatt. Hvordan er skattereglene for salg av arvet. Er kostnader ved salg av enebolig fradragsberetiget på Ligningen mvh R,L.


Skatt på salg av bolig som har stått ubebodd

Boligen har stått ubebodd i flere tiår uten vedlikehold. Dette er en bolig eiendom ( primærbolig ). Huset har stått ubebodd siden overtagelsen. Min søster har. Er det noen som vet om det er noe vi risikerer i tap, her tenker jeg store summer som f. I utgangspunktet er gevinst ved salg av bolig skattepliktig, og tap fradragsberettiget.


Skatt på salg av bolig som har stått ubebodd

Les mer om dette i våre artikkel om skatt på tomt og avsnitt om brukshindring. Mangler: stått ‎ ubebodd Brukshindring ved salg av egen bolig - Smarte Penger www. Utgangspunkt: Du har solgt en bolig men må skatte av gevinsten fordi du ikke oppfyller kravet om å ha bodd i boligen i minst av de siste. Vardø, i full brann.


En del av teinene som er fjernet har stått i tre år. Boligen var fraflyttet og skattyter påberopte at hun pga. Om det er av betydning for skatteplikten, kan leiligheten stå ubebodd /ikke utleid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.