fredag 16. oktober 2020

Universell tilrettelegging

Når universell utforming ikke er tilstrekkelig skal støtteapparat på lærestedet sammen med studenten vurdere hva som vil være egnet individuell tilrettelegging. Universell utforming og tilrettelegging.


Med universell utforming menes utforming eller tilrettelegging av hovedløsningen i de fysiske forholdene, herunder informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Derfor tilstreber vi universelle løsninger som skal inkludere og fungere godt for alle. Det kan likevel være behov for individuell tilrettelegging på grunn av f. Finn ressurser relatert til universell utforming og tilgjengelighet.


Hørsel og universell utforming. Husk at en universelt uformet folkehøyskole. Videre anbefales å satse på tilrettelegging i nærmiljøet og å involvere. Dette gjelder for eksempel universell utforming av bolig og IKT-løsninger.


Universell tilrettelegging

NAV HJELPEMIDLER OG TILRETTELEGGING. Hvordan står det til med UU- tilrettelegging på friluftsområder og turveier? Hva kan kommunene gjøre? Kan man gjøre et område tilgjengelig for alle?


Universell tilrettelegging

Vedtatt av rektor 23. Prosjekt i regi av Norgesuniversitetet. Fysisk læringsmiljø og universell tilrettelegging. Om prosjektet.


Det fysiske læringsmiljøet skal være i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter. Mål for området. Klikk for stort bilete.


No er golvet i kyrkja måla etter at to benker er fjerna for å leggje til rette for rullestolar, barnevogner m. Lærestedets ansvar og studentenes rettigheter. Individuell tilrettelegging og universell utforming av læringsmiljøet i høyere utdanning er lovfestet i både.


En ny Norsk Standard for universell utforming av uteområder ble tirsdag 28. Den Norske Turistforening har vært med i arbeidet. Plikt til generell tilrettelegging ( universell utforming). Offentlig virksomhet skal arbeide aktivt og målrettet for å fremme universell utforming innenfor virksomheten.


NTNU så langt det er mulig sørge for å inkludere alle studenter i ordinære løsninger. Det er vist gode eksempler og illustrasjoner, og det er vedlegg og henvisninger. Konvensjonen definerer « universell utforming» som. I universell utforming er en.


Universell tilrettelegging

JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it. Plan for universell utforming og tilrettelegging av Haugesund sentrum. Dette handler blant annet om fysisk tilrettelegging av boliger og nærmiljø slik at man.


Byggetid vil normalt måtte strekkes over to sesonger. Kort beskrivelse. Tiltaket omfatter opparbeiding av universelt utformet adkomst og rasteplass. Forord og visjon.


Sikre at alle elever og studenter med dokumentert behov for tilrettelegging ved eksamen skal få det. Styrke ordningen med funksjonsassistanse i skole og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.