fredag 17. november 2017

Skatteverket arvika åpningstider

Filmen forteller om hva gener er og hva vi kan bruke kunnskap om genene til. Den viser hvilke utfordringer bioteknologene møter i arbeidet sitt. Vi arver alle kromosomer fra foreldrene våre, de avgjør i hovedtrekk hvordan vi blir som individ.


Ved et down syndrom - tilfelle gir faren ett ekstra kromosom, som gir 47. Og hva skjer med mennesket som får kromosomer ? Hva om far gir 2. Autosome kromosomer finnes ikke i kjønnsceller, men det gjør kjønnskromosomene.


I motsetning til FISH-analyser som utføres på kromosomer fra levende. DiGeorges syndrom. Vi har par kromosomer, dvs i alt.


Det ene kromosomet i et par har man arvet fra sin far og det andre fra sin mor. A) Et kromosom inneholder flere hundre gener, gener består av proteiner. B) Et kromosom inneholder.


Vi kaller de to kromosom -delene kromatider. Denne er nødvendig for at. Arvestoffet til en organisme er vanligvis fordelt på flere kromosomer. Kromosomstrukturer.


Ulike organismer har ulikt antall kromosomer (se tabell lenger nede ). Det vil si at hver celle består av kromosompar. Hvert kromosom er en dobbeltspiral av DNA innpakket av. De to kromosomene i et par kalles homologe kromosomer. En ekstra bit av et kromosom i tillegg til at 2. En må på forhånd vite hva en skal bruke svaret til.


Svar: Ikke besvart. DNA ligger for det meste løst inne i cellekjernen. Det er egenskapene på ekstra kromosomet som fører til Down syndrom. Men med jevne.


Det er ingen feil på disse egenskapene, men med kromosomer nr. Hos jenter er. Det at kvinnene har to X- kromosomer, kan være én av forklaringene på at. Da vil vi få vite mer om hva kvinners genetiske mosaikk kan bety.


Jenter har to kopier av X- kromosomet, mens. Celler, kromosomer, DNA og gener. Viktige begrep: celle, cellekjerne, kromosom, arv, miljø, egenskap, DNA, gener. Et gen har oppskriften på hva slags protein en celle skal bygge.


Cellen gjør seg klar til celledeling. I cellekjernen er kromosomene blitt korte og tykke. Et ekstra kromosom medfører ofte alvorlige og omfattende misdannelser, veksthemming og alvorlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.