mandag 12. mars 2018

Bestemt artikkel tysk kasus

Sett inn riktig form av bestemt artikkel i nominativ, akkusativ, dativ og genitiv. Hund (m), der Hun den Hun dem Hun des. Bestemt og ubestemt artikkel i alle kasus.


Legg merke til at på tysk står der, die og das foran substantivet når vi har bestemt form. Disse små ordene kalles. Preposisjonen avgjør kasus i preposisjonsuttrykket.

Kasus er den delen av tysk grammatikk flest elever har problemer med. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Brukte ordene Mann (hanskj.) Frau (Hunskj.), Kind (Interskj.) og Leuten (Pl.) Learn with flashcards, games, and more — for free. En, ei, et heter ein eller eine på tysk, og kalles ubestemt artikkel.


Det direkte objektet i setningen får kasus akkusativ. Her lærer du hvordan bestemt og ubestemt artikkel fungerer på tysk. Show less Show more.


Bufret LignendeOversett denne sidenMerk at bestemt artikkel står foran substantivet: parken. Maskulin Feminin der die.

Plural das die. I denne boka ser vi på to tyske. Den ubestemte. Slå opp disse ordklassene i minigrammatikken din og se hvordan de bøyes i andre kasus. Hvilke former. Hvor ender bestemt og ubstemt artikkel på samme bokstav? På tysk findes bestemt artikel og ubestemt artikel. Både den bestemte og den ubestemte artikel optræder altid sammen med et substan-tiv og markerer. Da skrives ordet i bestemt form, med stor forbokstav.


På norsk kan substantiver kjennes igjen ved at de kan opptre med ubestemt artikkel foran seg. Dette gjelder blant annet tysk, som har fire kasus, nemlig nominativ. Leksjon Hankjønn bestemt artikkel. Da skal vi bøye mannlige artikler i tre kasus, Nominativ (Subjekt), Akkusativ (Direkte Objekt) og Dativ.


Det betyr at ordene står i ulike kasus. Vi bruker lite kasus i norsk, men i tysk. Substantivene har i norrønt mål kasus : nominativ, genitiv. Et kasus - eller bøyningsspråk kjennetegnes ved at det er bøyningsendelser som bestemmer hvilken.


Dermed var det tidligere pronomenet blitt en bestemt artikkel.

Se også: Kasus. på dansk har en artikkel om. Tysk har fire slike kasus : nominativ, akkusativ, genitiv og dativ. Analyse kasus. Det er smart at lære kasusskemaet.


I enkelte tilfeller kan den angi om substantivet blir brukt som subjekt eller objekt, om et navn er. Innprent deg eksemplene i tabellen og løs deretter de interaktive øvingene.


NO: Viktig å kunne i tysk - del (analyse og kasus : Dativ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.