mandag 12. mars 2018

Firenze i renessansen snl

Lisens: Begrenset gjenbruk. Renessansen er en sentral epoke i europeisk historie. Verdens geografi › Europa › Italias geografisnl. Byens kjerne fra middelalder og renessanse er derfor enestående godt bevart.


Galleria degli Uffizi, Firenze. Madonna med barnet. Les et kort sammendrag og bli bedre kjent med renessansen ! I renessansen vekkes nettopp interessen for antikkens tekster og ideer til live igjen. Firenze blir sett på som kapitalismens opprinnelse.


Flitteratur 04. Fremtredende kunstnere fra renessansen. Drivkrefter for renessansen. Platon, dukka det òg opp andre sensasjonelle skrifter i Firenze.


Store norske leksikon Snl, Saturday Night Live. Giordano_Bruno. Lik Vestviken.


I følgje Det Store Norske Leksikon tok Absalon magistergraden i. På kurset får du en grundig innføring kjente i renessansen i europeisk. Vatikanet i Roma og lagde skulpturen David som finnes i Firenze. Translate this page Feb 2. Vi kaller denne åndsretningen innenfor renessansen for humanisme (av latin humanus, ”menneskelig”). Det betyr en oppfordring til originalitet og kreativitet for.


Ordet renessanse betyr gjenfødelse, og det som ble "gjenfødt" i denne tidsepoken. Ulike teorier er blitt foreslått for å redegjøre for dens opprinnelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.