mandag 5. november 2018

Tek 17 universell utforming

Byggverk skal ha planløsning tilpasset byggverkets funksjon. Veiledning til første ledd. En gylden regel innen universell utforming er at bygninger og uteområder. Uteareal med krav om universell utforming.


Følgende uteareal skal være universelt utformet slik det følger av. Følgende gjelder i tillegg for bygning med krav om tilgjengelig boenhet og for byggverk med krav om universell utforming. Gangatkomst til byggverk med krav om universell utforming. Kapittel Minimumskrav i byggteknisk forskrift.


I kapittel Eksempler på utforming av. Relevante endringer for planleggere fra. Universell utforming » brukes om publikumsbygg, arbeidsbygg og uteområder. Tilgjengelig boenhet» brukes om boliger.


Ikrafttredelse. TEKtil TEK17. En ny anvisning i Byggforskserien inneholder sjekklister for dem som skal prosjektere bygninger og utearealer med krav til universell utforming. På dette kurset gjennomgår vi kravene i byggteknisk forskrift, TE.


Vi hadde gjerne sett at kravet til universell utforming av fellesareal også ble fjernet for uteareal for boligbygning med krav om heis. NYTT REGELVERK. Anbefalte ressurser innen UU. Tilsyn: Plan- og bygningsmyndighet.


Opparbeidet uteareal med krav om universell utforming. Lydforhol brannsikkerhet og universell utforming blir sentrale tema i utviklingen av nye forskrifter, sier Stein Christiansen i Multiconsult i en. Prinsippet om universell utforming skal ivaretas i planleggingen og kravene til.


Tekniske forskrifter skal sikre at den konkret utformingen av boliger og. Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Planavdelingen. Lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv.


Dette inkluderer. Men vi innfører en fleksibilitet i utformingen av det, sa Høyre-statsråden blant annet. Forskriften må følges ved bygging av nye boliger og bygninger. Byggteknisk forskrift er regelverket som bestemmer.


Krav gitt som ytelse. Funksjonskrav, med ytelser for universell utforming. Offentlige og private virksomheter rettet mot allmennheten. Her har vi samlet et knippe spørsmål som går igjen.


Dør til bad i. Utforming som forebygger fare for skade på personer. Jernbaneinfrastrukturforskriften krever bl. Bygg tekniske krav bestemmer hvilke dører som skal ha automatikk.


Tek kom med store endringer: Alle dører skulle kunne åpnes med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.