torsdag 29. august 2019

Verdens eldste avis

Den eldste avisen i verden er trolig den kinesiske Tsing Pao (keiserens nyheter). Verdens eldste trykte avis er «Relation», som ble startet av Johann Carolus.


Denne listen over de eldste aviser sorterer aviser i verden etter datoen for sin første. Grunnleggeren av avisen var selveste dronning Kristina. Antallet lokalaviser er også høyt i verdenssammenheng. Avislesing har tradisjonelt stått sterkt i Norge, men avisenes opplagstall falt kraftig utover.


Den første egentlige avisen var romernes Acta diurna (dagens hendelser) som ble etablert i år f. Forsida til verdens første avis. Innholdet er så gammelt. For første gang skal en avis nå "trykkes" på elektronisk papir. Belgiske De Tijd starter med de 2første leserne i april.


Verdens eldste avis

Kjelkepresten Gustav F. Lund : mannen som startet verdens eldste samiske blad. Contiga i Moss, utvikle verdens første. Møte med verdens eldste dyr på land. Av Ingrid Slungaard Myklebust.


ITavisen ønsker «Post-och Inrikes Tidningar» velkommen etter til nett! Bla i verdens eldste nålevende avis her. Blom, som ble antatt å være verdens eldste mann, døde av «naturlige årsaker» i Cape Town i Sør-Afrika lørdag, melder BBC.


Verdens eldste avis

Widerøe følger. Nettutgaven til verdens eldste storformat avis. Ta også en spennende tur på verdens eldste dampbåt, Hjejlen, som daglig. Tollundmannen.


I går forelå BA i elektronisk utgave – tilgjengelig for alle Internet-brukere verden rundt – rundt millioner mennesker», skrev avisen beskjedent. Slettoppskonnert « Anna Rogde» ble bygd ved Bangsund skipsverft i Namsos i. NB: Hvis du allerede er abonnent på avisen skal du ikke registrere ny brukerkonto.


Verdens eldste avis

Da skal du klikke her og aktivere din konto ved hjelp av ditt abonnentnummer. Verdens første fotballstadion med unikt kunstgress ble bygd på ni uker. Trønder - Avisa fikk en omvisning på stadion onsdag, og det er ingen. De første redaksjonslokalene var i Akersgata 3 som nevnt Tidens Tegns lokaler.


Steinkjer- Avisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den er anerkjent som verdens eldste avis, og den ble publisert av Johann Carolus, i Strasbourg, som var en fri keiserlig by under det tyske.


Edvard Muse fra Evjen kom til verden 3. Avisa Valdres er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Vi bruker cookies og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene.


Tre måneder med Le Monde diplomatique for kroner! Papiravis og full digital tilgang. England innfører som det første land i verden presse- og trykkefrihet. København: Med det fantastiske domenenavnet avisen.


Aktuelt, verdens eldste arbeideravis, ved å. Samuel Conrad. Som den første vindus- og dørprodusenten i verden, har NorDan lansert et vindu av bærekraftig materiale, produsert med en 3D-printer.


Dette selskapet flyr verdens eldste Airbus A320. Jordan Aviation rundt med det som nå er verdens eldste A320.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.