tirsdag 24. september 2019

Hvem kan være verge

For eksempel kan vergens hjelp være avgrenset til forhold som gjelder økonomi. Det kan oppnevnes verge for den som trenger hjelp til å ivareta sine. Fylkesmannen avgjør hvem som skal være verge, og hovedregelen er at.


Hvem som kan oppnevnes som verge. Antall verger. Den som oppnevnes som verge, må være egnet for vervet og må samtykke i. Det er fylkesmannen som oppretter vergemål og oppnevner verge, ofte i. I den nye vergemålsloven er betegnelsen hjelpeverge erstattet med verge, og fylkesmannen. Unntaksvis kan også yngre mennesker på grunn av sykdom eller skade trenge.


Vergen tar frivillig på seg oppgaven - ingen plikter å være verge. Pårørende eller venner kan være verge, og noen ganger er det ønskelig. Vanlig vergemål er frivillig. Verge er en person som har i oppgave å ivareta en annens anliggende, være seg.


Vergens mandat kan være å ivareta personens interesser på det økonomiske. Du kan derfor bestemme hvem som skal ta beslutninger på dine. Det kan derfor være noe å tenke på for deg som nærmer deg pensjonsalder. Videre bør det også registreres hvem som er verge.


I tillegg kan du også være verge som nabo, venn eller hvis du bare har et. Tenk derfor gjennom hva som er praktisk, og det kan være en fordel å. Men dette kan være for sent hvis mor eller far er blitt dement eller lider av kognitiv. Det er flere vilkår som må være oppfylt for at det kan opprettes et vergemål. Fremtidsfullmakten er altså et alternativ til at fylkesmannen utnevner en verge.


Kan pasienten gjøre et selvstendig valg når det gjelder om vedkommende ønsker å ha verge, og om hvem som skal være verge ? Vergen kan utføre rettslige handlinger på vegne av PMV innenfor. Vergemålsloven oppstiller tre ulike hjelpetiltak som kan ivareta den enkelte sitt behov.


Hvilke formkrav stilles til fremtidsfullmakt og hvem utferdiger disse? Hva som kreves av deg for at du skal kunne oppnevnes til verge, kommer an på oppdraget. Dette kan være vanskelig å finne ut av når den mentale kapasitet er svekket. Videre vil en slik fullmakt kunne forhindre konflikter om hvem som skal være verge.


Alt dette må være på plass for at fremtidsfullmakten skal. Da kan du bestemme hvem som skal ta vare på dine interesser hvis du ikke klarer. Hvor foreldrene er verge i fellesskap, kan hver av dem gi den annen fullmakt til å. Har en mindreårigs far eller mor skriftlig tilkjennegitt hvem de ønsker til verge for.


Slik hjelper du foreldre som ikke kan styre egen økonomi. VERGE : Dersom noen i familien blir utsatt for sykdom som gjør at de ikke lengre kan styre egen økonomi, kan det være barna som må ta styringen. Det kan være lurt å ha en plan for hvordan man skal ordne seg dersom mor. En fast verge tjener 10.


Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til VG her. Vergen trakk seg og fylkesmannen har spurt mor om hun igjen vil være verge. NAV ønsker at alle samtykker skal være skriftlige. Du kan i utgangspunktet selv velge hvem du vil ha som fullmektig.


En verge skal ivareta interessene til den som er under vergemål og opptre som representant på vegne. Overtakelse av. Skifteattest gir en oversikt over hvem som er arvinger.


Verge er inhabil dersom en selv er arving eller har egne interesser i skiftet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.